Ingrediënten - voor 4 personen
Kruidensaus
- 2.5 dl arachide of druivenpitolie
- 20 g koriander
- 20 g dragon
- 40 g peterselie
- 40 g basilicum
- Rode chilipeper zonder pitjes
- Sap van 0.5 citroen
- 1 dl sushi azijn
- Peper en zout
Bereiding
- Doe de kruiden en chilipeper in de blender met het sap van citroen en sushi azijn
- Laat fijn blenden tot een groene pasta
- Laat draaien en giet de olie er rustig erbij tot het een mooie kruidensaus
- Afkruiden met peper en zout naar smaak
Tomaat
- 4 tomaten
- 125 g fetakaas/geitenkaas
- 20 g dille of ander fris kruid
- Snuif gerookt paprika poeder
- Peper en zout
- Scheut olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de tomaten in, maar niet erdoor
- Blendt de kaas met de dille, gerookt paprika poeder, scheut olijfolie en peper en zout
- Doe het geheel in een spuitzak en laat het opstijven in de koelkast
- Vul de tomaten met de kaasmengeling
- 15 min in de oven
Noten - bereiding
- Noten roosteren in droge pan en vervolgens fijn hakken
Crumble zwarte olijven - bereiding
- Op voorhand maken, kan enkele weken worden bewaard in een gesloten potje
- Verwarm de oven op 150 graden en leg de zwarte olijven (zonder pit) op bakpapier erin voor ongeveer 2u
- Maak er nadien een crumble van in de blender
Afwerking
- Dresseer de groene kruidensaus op het bord
- Leg de tomaat er op, noten en crumble olijf erover
- Afwerken met kervel en olijfolie
Streekproducten
Wil je graag zelf aan de slag met het streekproducten uit dit recept? Hier kan je het vinden:
- Verse Kaas van de Melkerhei in Linter
Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten, de Zomer van de Korte Keten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.zomereninvlaamsbrabant.be