Gevulde tomaat - verse kaas - groene saus

Ingrediënten - voor 4 personen

Kruidensaus

  • 2.5 dl arachide of druivenpitolie
  • 20 g koriander
  • 20 g dragon
  • 40 g peterselie
  • 40 g basilicum
  • Rode chilipeper zonder pitjes
  • Sap van 0.5 citroen
  • 1 dl sushi azijn
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Doe de kruiden en chilipeper in de blender met het sap van citroen en sushi azijn
  2. Laat fijn blenden tot een groene pasta
  3. Laat draaien en giet de olie er rustig erbij tot het een mooie kruidensaus
  4. Afkruiden met peper en zout naar smaak

Tomaat

  • 4 tomaten
  • 125 g fetakaas/geitenkaas
  • 20 g dille of ander fris kruid
  • Snuif gerookt paprika poeder
  • Peper en zout
  • Scheut olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snij de tomaten in, maar niet erdoor
  3. Blendt de kaas met de dille, gerookt paprika poeder, scheut olijfolie en peper en zout
  4. Doe het geheel in een spuitzak en laat het opstijven in de koelkast
  5. Vul de tomaten met de kaasmengeling
  6. 15 min in de oven

Noten - bereiding

  1. Noten roosteren in droge pan en vervolgens fijn hakken

Crumble zwarte olijven - bereiding

  1. Op voorhand maken, kan enkele weken worden bewaard in een gesloten potje
  2. Verwarm de oven op 150 graden en leg de zwarte olijven (zonder pit) op bakpapier erin voor ongeveer 2u 
  3. Maak er nadien een crumble van in de blender

Afwerking

  1. Dresseer de groene kruidensaus op het bord
  2. Leg de tomaat er op, noten en crumble olijf erover
  3. Afwerken met kervel en olijfolie 

Streekproducten
Wil je graag zelf aan de slag met het streekproducten uit dit recept? Hier kan je het vinden:

Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten, de Zomer van de Korte Keten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.zomereninvlaamsbrabant.be

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble