Ingrediënten (voor 4 personen)
Panna cotta
- 2.5 dl melk
- 2.5 dl room (20%)
- 6 gr gelatine
- 200 gr suiker
- Scheut water
Bereiding
- gelatine laten weken in koud water
- melk, room en helft suiker rustig laten koken
- andere helft suiker met scheut water in pan, tot karamel. Laat dit zeker niet te donker worden
- Wanneer karamel goed is, vuur uitzetten, en mengsel van melk, room en suiker eronder roeren tot alles mooi is opgelost
- Verdelen in potjes en min. 4u in koeling, (indien mogelijk een nacht)
Slagroom
- 300 gr slagroom (40%)
- 15 gr suiker
- 1 vanille stokje
Bereiding
- Vanillestok open snijden, zaad bij slagroom en suiker voegen en opkloppen tot slagroom. Deze zeker niet te hard laten worden
Chocoladesaus
- 100g donkere chocolade
- 100g suiker
- 100g water
Bereiding
- Water en suiker laten inkoken tot suikerwater
- Chocolade in kom, suikerwater erover gieten en blijven roeren tot het een gladde saus wordt
Speculaas
- Grof hakken of in de blender malen
Aardbei
- In schijfjes snijden
Afwerking
- Op de panna cotta een laagje chocolade saus
- Aardbeien erop
- Crumble van speculaas over de aardbeien
- Slagroom
- Afwerken met breselienne nootjes en zeste van limoen
Kook samen met huiskok Raf Verstraete. Herbekijk de aflevering HIER.
Streekproducten
Wil je graag zelf aan de slag met de streekproducten uit dit recept? Hier kan je ze vinden:
- Speculaas van Vanvuchelen uit Geetbets
- Diana's verse aardbeien uit Bierbeek
Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten, de Zomer van de Korte Keten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.zomereninvlaamsbrabant.be